torstai 10. heinäkuuta 2014

Välipäivän pläjäys

Välipäivän aamulenkki sai bloggarin ja bloggarin koiran sykkeen nousemaan tavallista korkeammalle, kun riekkopariskunta puolusti poikasiaan syrjäisellä metsätiellä. Pöystillä siinsi ilmeisesti lintupaisti mielessä siinä, missä itse hain suurinta karahkaa, mitä saatavissa oli, käsiini. Taitavasti pommikonelaivueena riekot pyyhkäisivät ohitsemme ja sen jälkeen toinen jatkoi matkaa juosten edellämme johdattaen meitä tulosuuntaamme, poikasista poispäin. Puhelin ei tietenkään ollut mukana, että olisi saanut kuvan otettua. Hengissä selvittiin, kaikki.

Aamupäivällä oli edessä uusi koitos. Rukan Salonki 8:n seurue päätti lähteä katsomaan Oulangan kansallispuistoon Pienelle Karhunkierrokselle Myllykoskea. Muut sen näkivät, minä en. Esteeksi muodostui heti ensimmäinen riippusilta, niinpä tyydyin nauttimaan kauniista maisemista kahvilan terassilla auringon paisteessa tuplasuklaajäätelöä syöden. Riippusilta kosken yllä, jylhän jallion vieressä, näytti siltä paikalta katsottuna oikein kivalta.

Ylitsepääsemätön riippu silta
 
Riippusilta turvallisesta paikasta katsottuna


Lounasta nautimme Ruka-keskuksessa, jossa Kuningaskotka poikasineen oli samaan aikaan aterioimassa. Kävin juttusilla ja kuten olimme Sandelsin kanssa arvanneet, harjoittelemassa he täällä olivat mäkikyppykisan ohella ja 12-vuotias Mico Ahonen oli mäkikisassa ollut koehyppääjänä, kun poikasta ei tuloksista löytynyt. Aamusta asti orastanut päänsärky vei kuitenkin lounaan ja Kuusamon suuntautuneen kauppareissun jälkeen minut petipotilaaksi muiden kalastaessa mato-ongella haukia lähilammikoilla.

Illalla pelailtiin puhelimella ja Ipadilla vastakkain Sanajahtia, tutkittiin huomisen sprintin kilpailuohjeita, saunottiin, osa ui ja uskoakseni ilta päätetään vielä aina voimakkaita tunteita herättäviä seurapelejä pelaten. Ai niin ja syötiinhän me iltapalaksi Jarin paistamia herkullisia lettuja :) joten huomenna kulkee taatusti!

Koikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti