maanantai 7. heinäkuuta 2014

Fin 5 päässyt hyvään vauhtiin


Fin 5 rastiviikko Kuusamon Rukalla on päässyt hyvään vauhtiin ja tätä kirjoitettaessa on kaksi ensimmäistä päivää takana ja edessä on ansaittu välipäivä. Ensimmäisinä päivinä suunnisteltiin vaaramaisemissa ainakin mitä karttojen nimiin tulee. Näytteen alla tarjoilee tyttöjen ja poikien rastireittirata, jolla seuralaisista suunnistavat Henri Arvela, Karo Kantola, Aapo Granqvist, Kaapo Lehtonen, Eetu Granqvist ja Jenni Leppänen. Kaapon, Karon ja Jennin reitinvalintoja ehdin kysellä ja hyvillä reitinvalinnoilla reiteistä olivat nuoret suunnistajat selvinneet, vaikka maasto hivenen erilaista Lahden alueen maastoihin onkin.


Itse asiassa maasto asetti kilpailijat sekä taidollisesti, että fyysisesti kovalle koetuksulle. Maasto vaatii kevyttä korkealle nousevaa tossua ja millimetrin tarkkaa suunnistusta. Metrejä ei näissä maastoissa ilmaiseksi saatu. Saatiin siis nauttia suunnistuksesta parhaimmillaan. Ensimmäinen päivä vietiin läpi pilvipoutaisessa mukavan lämpöisessä säässä ja toisena päivänä saatiin nauttia helteestä. Alla otos LS:n leiristä (yhdestä niistä) Säkkilän kilpailukeskuksesta, jossa kaksi ensimmäistä osakilpailua kilpailtiin.


Toisen päivän kilpailujen edetessä reportteri pääsi otolliselle filmauspaikalle ja haaviin tarttui lennokasta menoa tarjoileva Heikki "Voimis" Jokinen. Toisen päivän kolmas sija enää loppusuoran päässä. Sijoitus onkin parasta antia seuralaisittain tähän mennessä. Huusarin Peksi ja Heinosen Jouko nappasivat nelossijat sarjoissaan toisena päivänä.

 
Siirrytäämpä sitten tulosliuskojen ääreen. Alle on kerätty seuralaisten tulokset kahden ensimmäisen päivän osalta. Linkkejä on neljä, koska edellisessä kuvassa kirmaileva Voimis on onnistunut saamaan oman tulossivun. Tulokset siis poimittu lehdistötuloksina rajaten seuraksi joko Lahden Suunnistajat-37 tai Voimiksen tapauksessa Lahden Suunnistajat -37.
 
Ensimmäisen päivän tulokset ja Voimis
Toisen päivän tulokset ja Voimis
Linkki tulossivuille löytyy myös täältä
 
Oheisohjelmaa on myös runsain mitoin tarjolla, esim mäkihyppykilpailut. Pitäisiköhän käydää kurkkaamassa. Nähtäväksi jää. Sitten ei muuta kuin kamat kuivaksi ja välipäivän kautta kolmanteen päivään.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti